A vékonyszálú haj kezelése és ápolása
- 10 tipp a dúsabb hajért

vékonyszálú haj ellen

Szerző: Herédi Alexa
Vitaful.hu

Lektorálta: Hardy Attila
Vitaful.hu

Tartalomjegyzék

  • Bevezető 
  • A haj elvékonyodásának okai
  • Ápold belülről a hajadat!
  • Tippek a dúsabb hajért
  • A legjobb hajápolók vékonyszálú hajra
  • Összefoglaló

Bevezető

Ha nem születtél genetikailag szuper dús hajjal, akkor te is tudhatod, hogy a vékonyszálú hajnak előnyei és hátrányai is vannak. Egyrészt kevesebb hajszálad van, amit formázni kell, rövidebb a száradási idő és selymesebb a hajad textúrája, másrészt a hajad nehezen tartja meg a göndörséget és hiányzik belőle a volumen.

Szerencsére van néhány stratégia, amellyel a vékonyszálú hajad is dúsabbnak tűnhet, de végső soron a hajad megfelelő ápolásával, valamint bizonyos étrendi és életmódbeli változtatásokkal tehetsz legtöbbet a frizurád szépségéért. Most adunk pár tippet, hogy te is a legjobbat hozhasd ki a hajadból.

vékonyszálú haj okai

A haj elvékonyodásáért a genetikán kívül számos tényező felelős lehet

A haj elvékonyodásának okai

A haj elvékonyodásának a genetikán kívül számos oka lehet, többek között az:

  • Öregedés
  • Stressz
  • Helytelen hajápolási rutin
  • Rossz szokások, például dohányzás és alkoholfogyasztás
  • Egészségtelen táplálkozás
  • Nagymértékű fogyás, tápanyaghiány
  • Szülés utáni hormonszint-változások
  • Olyan belső betegségek, amelyek kimerítik a szervezetet
  • Felszívódási zavarok
  • Kemoterápia
  • Bizonyos gyógyszerek mellékhatása

Ha a hajad hirtelen elvékonyodását tapasztalod, akkor érdemes elsősorban az életmódodon változtatnod: egészséges, vitamindús táplálkozással és a rossz szokások kiiktatásával sokat tehetsz azért, hogy a hajad újra a régi fényében tündökölhessen. 

vékonyszálú haj ellen

Étrendbeli változtatások – Vitamindús táplálkozással a dús hajért

Bár a születéskori hajszerkezet és hajvastagság nem olyan dolog, amit befolyásolhatsz, vannak olyan tényezők, amelyek szintén hatással vannak a hajad egészségére, és amelyeken könnyen változtathatsz, mint például az étrended. 

Az étrended és az életmódod ugyanis meglepő módon közvetlen összefüggésben van a hajad megjelenésével. A haj elvékonyodásának oka lehet vitaminhiány vagy bizonyos tápanyagok hiánya. Az alábbiakban bemutatunk néhány olyan étrendi változtatást, amelyet a vékonyszálú hajad biztosan meg fog köszönni.

Egészítsd ki az étrendedet kollagénnel

Bár technikailag nem tudod "megvastagítani" a hajadat vagy növelni a tüszőid számát, viszont vannak olyan módszerek, amelyekkel megelőzheted a további hajhullást. A kollagén arról ismert, hogy segít fenntartani a fiatalos arcbőrt, de a hajra is pozitív hatással lehet.

A kollagén javítja a vérkeringést és növeli az aminosavak szintjét a szervezetben, amelyek csökkentik a haj elvékonyodásának kockázatát.

Építsd be a B-vitaminokat az étrendedbe

A B-vitaminok és a biotin-kiegészítők ismertek a bőr, a haj és a körmök számára nyújtott előnyeikről. Ügyelj arra, hogy olyan ételeket építs be az étrendedbe, amelyeknek magas a B-vitamin tartalma, mint például a spenót, a teljes kiőrlésű gabonafélék, a joghurt, a tojás és a lenmag.

Ha bizonytalan vagy a B-vitamin szintedet illetően, válassz olyan étrend-kiegészítőt, amelyet kifejezetten a haj és a körmök erősítésére fejlesztettek ki és magas a B-vitamin tartalma.

Happy Hair Hajvitamin
Happy Hair Hajvitamin
Happy Hair Hajvitamin
Happy Hair Hajvitamin
Happy Hair Hajvitamin
Happy Hair Hajvitamin
Happy Hair Hajvitamin
Happy Hair Hajvitamin
Happy Hair Hajvitamin
Happy Hair Hajvitamin
Happy Hair Hajvitamin
Happy Hair Hajvitamin
Happy Hair Hajvitamin
Happy Hair Hajvitamin

Happy Hair Hajvitamin

A Happy Hair zselés multivitamin-gumi 10 féle vitaminnal, biotinnal, folsavval, cinkkel és jóddal a szépséges és egészséges hajért.

A fantasztikus, vadcseresznye ízű zselés-gumicukor 100% vegán, nem tartalmaz zselatint, laktózt vagy glutént. Egyszerre finom és egészséges.

Egy doboz 120 darab gummyt tartalmaz, ami 2 hónapra elég.

Próbáld ki most kockázat nélkül – 100% elégedettségi garanciával!

View Details

Adj fahéjat a tejeskávédhoz

Talán furcsának tűnhet, de a fahéj is segíthet a hajnövesztésben. A fűszer javítja a vérkeringést, így oxigént és tápanyagokat juttat a hajhagymáidhoz, ami megakadályozhatja a hajhullást. A fahéj egy egyszerű és finom összetevő, amit a reggeli tejeskávédhoz adhatsz, szóval miért ne próbálnád ki? 

Kerüld az egyszerű szénhidrátokat

Még ha figyelsz is a rendszeres vitaminpótlásra, akkor is fontos, hogy amikor csak tudod kerüld a finomított szénhidrátokat és a feldolgozott élelmiszereket. A fehér cukrot és az egyszerű szénhidrátokat összefüggésbe hozták a hajhullással, ezért kerülni kell őket, ha hússzú, dús és egészséges hajat szeretnél.

Kerülj mindent, ami túl sok finomított összetevőt, vagy aszpartámot tartalmaz, és próbáld meg az étrendedet tiszta, teljes értékű, természetes cukrokat tartalmazó élelmiszerekkel feltölteni.

Egészséges szokások és tippek a szép és dús hajért

Az elfogyasztott élelmiszereken kívül az életmódod és a mindennapi szokásaid is közvetlen szerepet játszanak hajad megjelenésében és vastagságában. Most adunk pár tippet, amelyeket ha megfogadsz a hajad is hálás lesz. 

Kevesebb stressz

A stressz a hajhullás egyik leggyakoribb oka és könnyen vezethet a haj elvékonyodásához is. Ha azt veszed észre, hogy könnyen túlterhelődsz, és gyakran érzed magad stresszesnek, elképzelhető, hogy ez is hozzájárul a hajad megjelenéséhez.

Szánj időt mindennap arra, hogy beépíts az életedbe egy olyan öngondoskodási rutint, amelyről tudod, hogy megnyugtat, legyen az egy edzés, egy könyv elolvasása, meditáció vagy egy jó film. További stresszcsökkentő tippekért olvasd el a kapcsolódó cikkünket a témában.

Ne vidd túlzásba a hőt

Ha már viszonylag vékonyszálú a hajad, az utolsó dolog, amit szeretnél, hogy még jobban károsítsd a hajad. Könnyen károsodhat ugyanis, ha túl magas hőfokon szárítod, vagy gyakran nyúlsz a hajvasaló vagy a hajsütővas után.

Ha mégis használnád őket, válassz hozzá hővédő termékeket, hogy elkerülhesd a károsodást és a töredezett hajvégeket. De a legjobb, ha a hő nélküli hajgöndörítés mellett maradsz vagy beleszeretsz a természetes frizurádba, legyen az egyenes, hullámos vagy göndör. 

vékonyszálú haj frizura

Hajszárítás vagy hajformázás előtt használj hővédő termékeket

Masszírozz!

Egy nagyszerű trükk a hajnövekedés elősegítésére, ha időt szánsz arra, hogy mindennap néhány percig masszírozod a fejbőrödet.

Ez az egyszerű praktika fokozza a fejbőr vérellátását és stimulálja a hajhagymákat, így elősegítheti a hajnövekedést és az új babahajak megjelenését. 

Csak a hajvégekre használj balzsamot

Egy nehéz hidratáló termék használata a hajtövek közelében elnehezíti a hajat, így az még vékonyabbnak tűnhet. Ennek elkerülése érdekében a balzsamot és a hajvégápolót csak a hajvégeken használd. A hajtövek túlzott kondicionálása nem csak lelapítja a hajat, de ezáltal könnyebben is zsírosodik.

Fejjel lefelé szárítsd a hajadat

Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy dúsabbnak tűnjön a hajad, ha megfelelően szárítod. Használj kerek kefét a hajszárítás során az extra volumenért, és a hajtöveidet lefelé fordított fejjel szárítsd, hogy a hajtöveid dúsabbnak tűnjenek. 

Ne növeszd túl hosszúra a hajadat

A vékonyszálú haj jellemzően elég gyorsan elvékonyodik a hajvégek közelében, és így ha túl hosszúra növeszted, még vékonyabbnak tűnhet a hajad, mint valójában. Ne félj pár havonta ellátogatni a fodrászhoz, ha megszabadulsz az elvékonyodott hajvégektől, azonnal dúsabb lehet a hajkoronád.  

dús haj tippek

A megfelelően megválasztott frizura is sokat segíthet a vékonyszálú haj megjelenésében

A legjobb hajápoló termékek vékonyszálú hajra

A megfelelő étrend és az életmódváltás mellett bizonyos hajápoló termékek is csodákra lehetnek képesek. Most bemutatunk néhány hajápolót, melyek segítségedre lehetnek a hajmosás és a hajformázás során. 

Könnyed hajformázó spray

Ha dús, tengerparti megjelenésű hajat szeretnél, egy könnyed hajformázó spray lehet a legjobb barátod. Ez segít megőrizni a hajad természetes textúráját, ezáltal könnyebben formázható lesz és tovább megtartja a volumenét. Ne használj azonban túl sokat belőle és válassz olajmentes terméket, különben könnyen elnehezítheti a hajadat és ellentétes hatást érhetsz el vele. 

Dúsító hajhab a hajtövekre

A hajtöveknél lelapuló haj sok vékonyszálú hajú lánynál problémát jelent. Egy dúsító hajhab jó választás, ha egy kis extra volumenre vágysz a hajtöveknél. Próbáld ki, hogy a hajszárítás előtt egy kis hajhabot fújsz a kezedbe, majd egyenletesen eloszlatod a hajtöveknél és a hajvégeken. 

Szárazsampon

A szárazsampon egy másik közkedvelt hajápoló termék, amely a vékonyszálú lányok számára kötelező! Nemcsak a zsírosodó haj ellen küzd, de megemeli a hajtöveket így extra volument ad. Ha könnyen lelapul a hajad, a gyakori hajmosás és hajformázás használj szárazsampont, vagy babahintőport a hajtöveknél. A legjobb, ha előző este felviszed a hajadra, majd reggel kifésülöd. 

Összefoglaló

A vékonyszálú hajat legtöbbször a genetikának köszönhetjük, a megfelelő étrenddel, életmóddal, táplálékkiegészítőkkel és hajápoló termékekkel azonban sokat tehetünk azért, hogy dúsabb és egészségesebb legyen a hajkoronánk. 

Ha megfogadod tippjeinket talán te is búcsút inthetsz az élettelen, könnyen lelapuló hajnak. 

Reméljük, hogy hasznosnak találtad a cikket és minden felmerülő kérdésedre választ kaptál. Neked milyen tapasztalataid vannak a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk kommentben!

Ajánlott Vitaful Termék

Liquid error (templates/article.vekonyszalu-haj-kezelese line 98): product form must be given a product